Stangholmen Fyr

I den gamle fyrvokterboligen på Stangholmen, etablert 1855, driver krovert Dag Eikeland i dag en unik havrestaurant. I restauranten kan du velge mellom utsikt inn mot Risør kulturhistoriske sentrum eller ut mot Skagerrak og åpent hav like utenfor vinduet.
Fra menyen anbefaler vi Stangholmen Bouillabaisse med havets frukter som serveres i jerngryte med bagetter og hvitløksmør.
Et besøk på Stangholmen er et must for alle, både fastboende og besøkende  enten du vil besøke vår restaurant eller om du vil ta deg et bad – du kommer dit med “Agnes” som går fra Hukken, like utenfor rundkjøringen i Strandgata, og glem ikke å ta en tur opp i den gamle fyrlykten – for nærmere info.

stangholmen_fyr
risor_akvarium

Risør Akvarium

I Strandgata, like nedenfor Risør Hotel finner du Risør Akvarium, som er Sørlandets eneste saltvannsakvarium og en av Risørs mest besøkte attraksjoner. Akvariet har 25 kar, som er spesielt tilpasset barn med lav høyde og god tilgjengelighet. I tillegg er det bygget en vegg med 14 mindre kar hvorav ett kan sees fra utsiden.

I sommersesongen holder akvariet åpent alle dager – for nærmere info. Gjør en avtale med Tore Barstad om du vil ha en omvisning for grupper.

Byvandringer

Vår lokale “vekter” holder hver onsdag byvandinger rundt om i Risør sentrum.

I tillegg gjøres avtaler med grupper utenom de faste rundene – snakk med vertskapet på Risør Hotel så formidler de kontakt.

Liker du å løpe er Urheia et veldig bra alternativ året gjennom – her har kommunen laget en km lang lysløype som bukter seg gjennom Urheia – midt i Risør sentrum.

vekter_risor
den_lille_dyrehage

Den lille dyrehage

På Brokelandsheia, like ved E18 i nabokommunen Gjerstad, kan du ta med deg barna og tilbringe en dag i tettkontakt med ett bredt utvalg av mange spennende dyrearter innendørs som slanger, krokodiller og småaper.

Lemurene, surikatørkenen og de andre dyrene på den Lille Gården finner du på utsiden. Den Lille Dyrehagen har åpent hele året – for nærmere info.

Urheia

Like ovenfor Risørs kulturhistoriske sentrum ligger det naturskjønne friområdet Urheia, et sentrumsnært friområde perfekt for trening og rekreasjon med lysløype (1 km), badestrand, akebakke, toalett og hvor det om litt utplasseres utendørs treningsapparat. Egnet for alle som ønsker å ta en tur i et unikt område med fin natur og krigsminner fra andre verdenskrig – for mer informasjon

risorflekken

Risør Hotel gir gratis adgang til treningsstudio  til sine gjester. Ta kontakt i resepsjonen.

http://www.atletix.no